BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE PREKO 100KM I NA TERITORIJI GRADOVA SARAJEVO, BANJALUKA, BIHAĆ I CAZIN • BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE PREKO 100KM I NA TERITORIJI GRADOVA SARAJEVO, BANJALUKA, BIHAĆ I CAZIN • BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE PREKO 100KM I NA TERITORIJI GRADOVA SARAJEVO, BANJALUKA, BIHAĆ I CAZIN • BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBE PREKO 100KM I NA TERITORIJI GRADOVA SARAJEVO, BANJALUKA, BIHAĆ I CAZIN

Livadski med

Bogatstvo cvjetne livade u tegli

Livadski med je jedan od najcjenjenih prirodnih proizvoda u tradicionalnoj medicini. To je jedina vrsta meda koja u sebi ima bogatstvo cijele cvjetne livade. Izrazito je dobar za zdravlje, bogat je vitaminima, mineralima i antioksidansima. U zavisnosti od sastava nektara, boja mu varira od žute do svijetlo smeđe. Zahvaljujući blagom i prijatnom ukusu, odličan je dodatak čaju, pecivima i kolačima.

Benefiti
Livadski med je poznat po blagodatnom dejstvu na imunitet i opšte zdravlje organizma. Često se koristi za ublažavanje simptoma prehlade i glavobolje. Redovna konzumacija livadskog meda može doprineti boljoj probavi i opštem blagostanju organizma. Preporučuje se sportistima zbog njegove sposobnosti da brzo obnovi energiju. Livadski med se takođe preporučuje osobama koje pate od stresa i nesanice jer umiruje nervni sistem. Često se koristi u kozmetici za hidrataciju kože i prirodne tretmane lica i kose. Važno je napomenuti i značaj livadskog meda u smanjivanju simptoma sezonskih alergija.
Čuvati u tamnom prostoru bez vlage na optimalnoj temperaturi od 18 do 22°C.
  • Svakodnevno ujutro – Kašičica u mlakoj vodi jača imunitet i osvježava organizam.
  • U biljnim čajevima – Posebno efikasan kod kašlja, prehlade i grlobolje.
  • Kao prirodni zaslađivač – U smutijima, kašama, jogurtu ili domaćim poslasticama.
  • Direktna konzumacija – Kašičica dnevno djeluje protiv upala i umora.
  • Spolja za kožu – Pomaže kod iritacija i regeneracije kada se koristi kao maska.
Livadskom medu se pripisuje prirodni efekat vremenske kapsule. Zašto? Pošto pčele sakupljaju nektar sa različitih biljaka koje rastu u određenom području i sezoni, svaki uzorak livadskog meda može “sačuvati” ekološke informacije o tom vremenskom periodu. Naučnici koriste analize polena u medu kako bi otkrili promjene u biljnom svijetu, uticaj klimatskih promjena i stepen zagađenja u određenim regijama! Tako med postaje prirodni istorijski zapis o životnoj sredini.

Ostali proizvodi